Zdravotnícky denník v Bratislave usporiada sympózium o financovaní zdravotníctva za účasti ministerky Dolinkovej

Stratégia financovania zdravotníctva, lieková politika či financovanie nemocníc a ambulantného sektora. O týchto a ďalších témach sa bude diskutovať na sympóziu Zdravotníckeho denníka. Vydavateľstvo Media Network, do ktorého denník patrí, ho 22. februára 2024 usporiada v bratislavskom hoteli Devín. Diskusie sa zúčastní aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD) a člen zdravotného výboru Národnej rady Tomáš Szalay (SaS). Sympózium je prístupné zdravotníkom a zástupcom pacientských organizácií po zaregistrovaní na emailovej adrese [email protected]

Slovenské zdravotníctvo má už dlhodobo problém s financovaním a inými systémovými problémami. Zmeniť to chce nová vláda, ktorá si množstvo ekonomickýCH, ale aj medicínskych opatrení a úloh určila v zdravotníckej časti programového vyhlásenia vlády. Chce preto pripraviť dlhodobú stratégiu rozvoja zdravotníctva, na ktorej chce spolupracovať s celým politickým a odborným spektrom a každým z relevantných subjektov, ktoré v zdravotníctve pôsobia.

Osobne príde o tejto problematike na sympózium Zdravotníckeho denníka diskutovať aj ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková (Hlas-SD). V prvej časti diskusie sa bude hovoriť o stratégii financovania zdravotníctva, prevencii, liekovej politike, dostupnosti inovatívnej liečby či o personálnych otázkach v zdravotníctve. Okrem ministerky v prvej časti sympózia vystúpia aj zástupcovia poisťovní či farmaceutického priemyslu.

V druhej časti sympózia sa bude diskutovať o budúcnosti financovania nemocníc či ambulantného sektora. Medzi rečníkmi v tejto časti nebude chýbať člen zdravotného výboru Národnej rady Tomáš Szalay (SaS), štátny tajomník MZ Michal Štofko či zastupcovia ambulantných špecialistov a analytikov.

V publiku zasadnú zdravotnícki pracovníci, zástupcovia manažmentu zdravotníckych zariadení a či predstavitelia verejnej správy. Diskusiu bude moderovať šéfredaktor Zdravotníckeho denníka Tomáš Cikrt.

(mhl)